Biografie

Hoe kwam ‘Fractie van een seconde’ tot stand?Rudy en Stef ontmoetten elkaar voor het eerst in 2012 in het Sint-Ursula-Instituut te Sint-Katelijne-Waver. Rudy vertelde er als slachtoffer zijn persoonlijk verhaal en Stef sprak er als deskundige over zijn ervaring met slachtoffers van weekendongevallen.

Tijdens de pauze raakten de twee aan de praat en merkten ze op dat ze heel wat raakvlakken hadden. Zo waren ze allebei vader van drie kinderen, verpleegkundigen en hadden ze ervaring met straattheater.

Uit deze bijzonder ontmoeting werd enkele jaren later ‘Fractie van een seconde’ geboren. Regisseur Walter Janssens begeleidde hen in het werkproces. De succesvolle première speelden ze op 24 mei 2016. In 2017 wonnen ze de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs.

Intussen speelden ze al meer dan honderd voorstellingen en sensibiliseren ze op een energieke en eigenzinnige manier jong en oud.

Wie is 'Fractie van een seconde'

Rudy Claeys

Rudy is verpleegkundige van opleiding en trotse vader van 3 kinderen. Hij speelde straattheater bij ‘De Lepe Hoek’ en ‘de Buys’, in Vlaanderen en Nederland. In 2003 raakte Rudy verlamd bij een verkeersongeval. Hij geeft frequent vormingen over het leven met een beperking. Sinds 2016 acteert hij in de voorstelling Fractie van een seconde.

Stef Vanlee

Stef is spoed- en MUG-verpleegkundige en papa van drie kinderen. Zijn eerste stappen in de theaterwereld zette hij bij het gezelschap ‘Ronald van Rillaer’. Daarna volgde theater ‘Aksident’ onder leiding van Herman Verbruggen en Jan Hongenaert. Hij vertolkte ook al enkele mooie rollen in onder meer: Familie, Spoed, Kassablanka en Professor T. Daarnaast speelt hij met glans in ‘Fractie van een seconde’. Sinds 2019 speelt hij op VTM de rol van Dr. Ben Orlent in SOS 112.

Walter Janssens

Walter is gespecialiseerd in Commedia dell’Arte en het Balinees maskertheater. In het verleden was hij radiodocumentairemaker bij Radio 1, regisseerde hij zijn eigen gezelschap Theaterbende Dinska Bronska en speelde contrabas bij: Venus, De Schedelgeboorden en de Balkanband Djurdjevak. Het cabaretduo MANMANMAN was een ander succesvol project van zijn hand. Walter werkt(e) als freelance regisseur/muzikant/acteur voor: Kommilfoo, Ulthima Thule, The Primitives, Laika, Theater Malpertuis, Luckas Vander Taelen, Philippe De Maertelaere, Cie Vuil Konijn, De Vieze Gasten en het Vernieuwd Gents Volkstoneel.